Dezinsecție | Dezinfecție | Deratizare în Cluj
Nu există nicio îndoială că vara este sezonul principal al dăunătorilor. Insectele sunt din abundență, iar animalele sălbatice, inclusiv șobolani și șoareci, se plimbă activ în jurul blocurilor si al caselor din zonele rurale si mai ales urbane.
Dar, după cum mulți dintre noi aflăm, dăunătorii nu devin complet inactivi iarna. De fapt, atunci când afară este frig și umed sau zăpadă, este și mai probabil să caute căldura și adăpostul in interiorul caselor.
Următoarele sunt scurte descrieri ale unora dintre cei mai obișnuiți dăunători din timpul iarnii.
Unde merg insectele iarna?
O creatură vicleană și curioasă, șoarecele de casă este cel mai obișnuit dintre șoarecii care invadează caminul dumneavoastra. Drăguț, poate, într-o cușcă din magazinul de animale de companie, dar nu atât de drăguț când decide să-ți facă casa, acasă.
Două specii de rozătoare sunt cele mai comune în Romania: șobolanul norvegian și șobolanul negru. Alături de șoarecele obișnuit de casă, se crede că ambii șobolani au fost aduși în Romania la bordul navelor din porturile Crimeei. Șobolanii se adaptează ușor la condiții noi datorită rezistenței fizice, regimului alimentar omnivor și comportamentului flexibil.
In ultimii ani, ploșnițele de pat au reapărut mai puternic ca niciodată, provocând nopți nedormite atât proprietarilor de case, cât și proprietarilor de hoteluri și pensiuni. Mușcăturile lor sunt foarte evidente, diagnosticate greșit în multe cazuri chiar și de cei mai pricepuți dermatologi,ele apar peste noapte și se înrăutățesc pe zi ce trece.
În general, păianjenii sunt creaturi benefice, prădând și hrănindu-se cu muște, acarieni și alți dăunători casnici și de curte. Majoritatea sunt complet inofensive pentru oameni. Dar când ajung în casa ta, cu siguranță pot fi o pacoste.
O sobă sau un șemineu pe lemne pot aduce o mare cantitate de căldură, confort și estetică plăcută într-o casă. Totuși, lemnul de foc care este adus înăuntru pentru acel foc poate aduce cu sine și o serie de dăunători casnici.
Puteți preveni o invazie a dăunătorilor la domiciliu și există metode de a le controla:
Cea mai bună metodă de combatere a rozătoarelor este prevenirea prin igienizare. Aceste creaturi inteligente pot intra într-o casă sau într-o clădire prin spații mult mai mici decât rotunjimea aparentă a corpului lor și caută constant hrană, apă și adăpost. Prin urmare, este important să fiți atenți la semnele de șoareci și șobolani și să înțelegeți metodele de control
Uneori este mai bine să apelați la un profesionist precum cei de la GOLDEN-CLEAN VET. Acest lucru este valabil mai ales dacă problema dăunătorilor este în curs de desfășurare, dacă infestarea a devenit mare sau dacă produsele necesare controlului sunt autorizate doar pentru utilizare de către profesioniști autorizați.